Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, plasat în arest. Care este starea răniților

  • 23 Octombrie 2023 10:26
Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, plasat în arest. Care este starea răniților

Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, soldat cu patru morți, a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. O decizie în acest sens a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că cercetarea acestuia continuă în cadrul grupului de urmărire penală format din reprezentanții mai multor organe, sub conducerea PCCOCS.

Accidentul de la Bahmut, raionul Călărași, s-a produs vineri seara, după ce automobilul condus de procuror a lovit violent o căruță. Ca urmare, a murit un copil de câteva luni, părinții fetiței și bunica ei. Bunicul și a doua nepoțică, în vârstă de 4 ani, au fost internați în stare gravă la spital.

Bărbatul se află în continuare la Spitalul raional Călărași. Vicedirectorul instituției, Ion Veveriță, a precizat pentru IPN că bărbatul rămâne internat la terapie intensivă, starea lui generală fiind gravă, dar stabilă. Pacientul este conștient.

Copila a fost transferată cu aviasanul în seara accidentului la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu, a precizat pentru IPN că starea pacientei este în continuare foarte gravă, fără schimbări esențiale.

De asemenea, procurorii cer plasarea în arest preventiv a polițistului implicat în accidentul de sâmbătă de lângă Aeroport, soldat cu moartea a două persoane, care se deplasau cu o motocicletă. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică se deplasa de pe drumul de ieșire dinspre Aeroportul Internațional Chișinău. La intersecție cu bulevardul Dacia, echipajul s-a ciocnit cu o motocicletă. În urma impactului, unitatea de transport a luat foc, iar șoferul și pasagera sa au murit pe loc.

Contactată de IPN consultantul procurorului din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, pe faptul accidentului rutier produs pe 21 octombrie a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a două persoane. Conducătorul automobilului a fost reținut.

„Pe 22 octombrie, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul principal au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin demers, aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința învinuitului”, a mai menționat Violina Moraru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău