Procurorul general s-a autosesizat privind înstrăinarea terenului de lângă magazinul UNIC

  • 18 Februarie 2022 15:25
Procurorul general s-a autosesizat privind înstrăinarea terenului de lângă magazinul UNIC

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus verificarea legalității deciziei de înstrăinare a terenului de la centrul comercial „UNIC”. Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Potrivit Marianei Cherpec, procurorul general s-a autosesizat în baza materialelor apărute în presă. La această etapă nu există vreo sesizare în acest sens. Totodată, procurorul general urmează să decidă cine va fi procurorul și procuratura care se va ocupa de caz, conform competențelor.

Consilierii Partidului Socialiștilor și cei din Platforma DA în consiliul municipal Chișinău au votat joi, vinderea unui teren de 1,29 hectare din adiacentul magazinului UNIC la preț de 2,7 milioane de lei, în timp ce prețul de piață este de cel puțin 40 de milioane.

Decizia a fost criticată de  conducerea Platformei DA. Președintele interimar Dinu Plîngău a considerat oportună demisia consilierilor municipali responsabili de domeniul funciar. Potrivit lui, decizia nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și nu reprezintă voința sau poziția întregului partid. El a scris pe Facebook că va solicita convocare urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar pentru prejudicii aduse imaginii partidului și pentru decizii unilaterale care nu au fost discutate la partid. Situația per ansamblu, atât poziția Fracțiunii Platformei DA din CMC, cât și această postare urmează a fi analizată conform procedurilor statutare de către Comisia de Etică și Disciplină a partidului.

Și colegii din Partidul Acțiune și Solidaritate au considerat decizia respectivă drept abuzivă și ilegală. Într-un comunicat de presă, PAS menționează că ceea ce s-a întâmplat joi la ședința Consiliului municipal Chișinău a demonstrat încă odată că fracțiunea PSRM și Platforma DA sunt implicate în jocuri murdare și prejudiciază bugetul municipiului Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău