Procurorul general interimar, Dumitru Robu, cu detalii privind cererea de ridicare a imunității deputatului socialist Radu Mudreac

  • 21 Aprilie 2022 13:19
Procurorul general interimar, Dumitru Robu, cu detalii privind cererea de ridicare a imunității deputatului socialist Radu Mudreac

Deputatul socialist Radu Mudreac este bănuit de spălare de bani în valoare de 7 milioane. Infracțiunile s-ar fi produs în perioada anilor 2011-2015, iar procuratura urmează să stabilească dacă acest dosar este conectat cu cel al fraudei bancare, spune procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Este o cauză penală pornită încă în 2021, referitor la spălarea banilor comisă de domnul deputat în complicitate cu alte persoane. Acțiunile se referă la perioada 2011-2015. Urmează să constatăm dacă are conexiuni cu dosarul penal „frauda bancară”.  Nu e vorba despre prejudiciu, dar este nemijlocit infracțiune ce ține de spălarea banilor. Suma menționată în tranzacțiile fictive este de undeva de 7 milioane de lei”, a declarat Dumitru Robu. 

Procuratura a cerut astăzi în Parlament ridicarea imunității parlamentarului socialist. În scurtele declarații pentru presă oferite pe holurile Legislativului, Radu Mudreac a spus că nu știe despre ce este vorba și nu înțelege ce se întâmplă.

Comisia juridică numiri și imunități examinează cererea procurorului general de a retrage imunitatea parlamentară a deputatului socialist.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău