Procurorul General, Eduard Harunjen: Îl cunosc pe Plahotniuc mai puțin de cât fiecare din voi

  • 13 Decembrie 2016 08:46
Procurorul General, Eduard Harunjen: Îl cunosc pe Plahotniuc mai puțin de cât fiecare din voi

Procurorul General, Eduard Harunjen, susține că nu a făcut nici un angajament politic pentru a fi numit în funcție și că nu-l cunoaște personal pe coordonatorul coaliției de guvernământ, Vladimir Plahotniuc.

Declarația a fost făcută prin telefon în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chișinău”, transmite IPN.

„Îl cunosc pe Plahotniuc mai puțin decât îl cunoaște fiecare din voi. Nu am vorbit niciodată cu el. Nu știu dacă cel puțin Dumnealui mă cunoaște pe mine. Nu am făcut angajamente politice. Eu lucrez de mulți ani în Procuratura Generală, nici nu mai țin minte câte guvernări au fost, dar nu am colaborat cu niciuna”, a precizat Procurorul General.

Eduard Harunjen s-a arătat în continuare supărat pe mass-media. „Orice critică trebuie să aibă o limită. Procuratura este supusă unui atac mediatic fără precedent. Sunt campanii dirijate din bani murdari, din afara țării. De exemplu, procurorul care a investigat dosarul Filat, a fost prezentată în filmări porno trucate. Din această cauză mama i s-a îmbolnăvit grav și mai rămâne internată. Noi vom încerca să apărăm funcționarii noștri, ca ei să lucreze și să nu se concedieze. Am să ridic imaginea Procuraturii prin atragerea ONG-urilor de profil, iar cauzele penale de răsunet urmează a fi făcute public cap-coadă. Dacă cineva va demonstra că eu nu fac față funcției, voi pleca singur”, a adăugat șeful Procuraturii Generale.

Deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, și deputatul PSRM, Vladimir Țurcan, au declarat în cadrul emisiunii că modul cum a fost desemnat Harunjen Procuror General demonstrează că lucrurile au fost aranjate din timp. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău