Procurorul General interimar cere ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber

  • 25 Mai 2023 10:59
Procurorul General interimar cere ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber

Procurorul General interimar al R. Moldova, Ion Munteanu cere ridicarea imunității parlamentare în vederea arestării și trimiterii în judecată a deputatei Marina Tauber, membră a Partidului ”Șor”. Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de astăzi, 25 mai, de către președintele legislativului, Igor Grosu, transmite Radio Chișinău.

Igor Grosu a declarat că cererea va fi transmisă Comisiei juridice, numiri și imunități pentru examinare. 

Tauber este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat”, și pentru falsificarea rapoartelor de finanțare în timpul campaniei pentru alegerile la funcția de primar în orașul Bălți.

Judecătoria Chișinau, sediul Ciocana a dispus la 18 mai 2023, prelungirea arestului la domiciliu cu 20 zile în privința deputatei Marina Tauber.

Ea este învinuită de acceptare cu bună știință a finanțării  partidului  din partea grupului criminal organizat “Șor” și falsificarea raportului financiar al partidului. O altă acuzație ține de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Marina Tauber mai este acuzată într-un dosar legat de furtul miliardului, fiind lipsită de imunitate parlamentară în mai 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău