Procurorul General al Ucrainei cere verificarea averii Iuliei Timoșenko, candidată favorită în alegerile prezidențiale

  • 15 Februarie 2019 12:26
Procurorul General al Ucrainei cere verificarea averii Iuliei Timoșenko, candidată favorită în alegerile prezidențiale

Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luțenko, a anunțat, vineri, că a decis să transmită Procuraturii Specializate Anticorupție o sesizare privind o posibilă infracțiune comisă de fostul premier Iulia Timoșenko, unul dintre candidații la alegerile prezidențiale care vor avea loc în Ucraina pe 31 martie 2019.

Potrivit ziarului "Ukrainska Pravda", serviciul de presă al Procuraturii Generale de la Kiev a precizat că, pe 14 februarie, procurorul general ucrainean a fost sesizat că în legătură cu "posibila îmbogățire ilegală" a Iuliei Timoșenko, dar și cu privire la mențiuni false în declarația de avere a acesteia.

Parchetul General menționează că astfel de infracțiuni pot fi investigate doar de către Biroul Național Anticorupție, în timp ce Procuratura Specializată Anticorupție poate să monitorizeze cazul.

Amintim că potrivit ultimelor trei sondaje realizate în ianuarie, printre alegătorii din Ucraina, cot la cot cu Iulia Timoșenko este Petro Poroșenco, iar lider ar fi Volodimir Zelenski (40 de ani), un actor de comedie și organizator de spectacole de divertisment.

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău