Procurorul general al SUA se află în vizită în Ucraina

  • 21 Iunie 2022 18:30
Procurorul general al SUA se află în vizită în Ucraina

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, vizitează, marți, Ucraina, unde va discuta despre eforturile de identificare, arestare și urmărire penală a celor implicați în crime de război și alte atrocități comise în timpul invaziei Rusiei, a declarat un oficial al Departamentului de Justiție.

Garland are programată o întrevedere cu procurorul general ucrainean Irina Venediktova, a declarat același oficial. Adresându-se reporterilor din Ucraina, Garland a spus: "Sunt aici pentru a exprima sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru poporul Ucrainei, pe fondul invaziei neprovocate și nedrepte din partea Rusiei, infoemrează Rador.ro.

"Statele Unite transmit un mesaj de netgăduit. Nu există niciun loc unde să vă ascundeți. Noi și partenerii noștri vom urmări toate căile disponibile pentru a ne asigura că cei care sunt responsabili pentru aceste atrocități sunt trași la răspundere", a adăugat procurorul general al SUA.

Angajamentul lui Garland de a ajuta Ucraina în urmărirea criminalilor de război este doar unul dintre demersurile pe care Departamentul de Justiție le-a adoptat în acest an, ca răspuns la atacul Rusiei împotriva Ucrainei. Departamentul a lansat, și un grup operativ cunoscut drept "KleptoCapture", care se concentrează asupra confiscării iahturilor și a altor bunuri de lux ale oligarhilor ruși, în încercarea de a exercita presiuni asupra președintelui rus, Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, SUA au intrat în posesia unui superiaht, confiscat în Fiji în urmă cu o lună, despre care se crede că este deținut de oligarhul rus Suleiman Kerimov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău