Procurorul general al SUA s-a recuzat din ancheta privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale

  • 03 Martie 2017 08:56
Procurorul general al SUA s-a recuzat din ancheta privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a cărui funcție este asimilată și cu cea de ministru al justiției, s-a recuzat din ancheta privitoare la presupusul amestec al Federației Ruse în alegerile prezidențiale de anul trecut.

Decizia a fost anunțată după ce în presă au apărut informații cu privire la întâlniri ale lui Jeff Sessions cu ambasadorul rus la Washington - întâlniri pe care le negase anterior.

Cu toate acestea, Jeff Sessions insistă că nu a greșit cu nimic și că a decis să se recuze pentru că a fost implicat în campania lui Donald Trump, cum transmite Rador,

Sessions s-a recuzat din investigații, după ce "Washington Post" a informat că acesta a ascuns în audierile de confirmare din Comitetul judiciar al Senatului faptul că s-a întâlnit de două ori, anul trecut, cu ambasadorul Rusiei în SUA, Serghei Kisliak.

Democrații au cerut demisia lui Sessions pentru că a mințit sub jurământ națiunea americană.

Casa Albă a spus, pe de altă parte, aseară, că Michael Flynn, pe atunci cel care avea să devină consilierul pentru securitate națională al președintelui, apoi demisionar, a avut în decembrie trecut, în Trump Tower, o întâlnire anterior nedezvăluită, cu ambasadorul Kisliak. La întâlnire a participat și ginerele domnului Trump, Jared Kushner, acum unul dintre principalii consilieri ai președintelui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău