Procurorul general al Marii Britanii: Îi vom trimite în închisoare pe criminalii de război ruși

  • 13 Martie 2022 12:25
Procurorul general al Marii Britanii: Îi vom trimite în închisoare pe criminalii de război ruși

Procurorul general al Marii Britanii, Suella Braverman, promite că îi va trimite la închisoare pe militarii ruși găsiți vinovați de crime de război în Ucraina, relatează DPA, citată de Agerpres.

Într-un articol apărut în Sunday Telegraph, ea a subliniat nevoia urgentă de a aduna acum dovezi privind crimele de război ale Rusiei. Ea a adăugat că a semnat o declarație comună cu procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, pentru a reafirma sprijinul guvernului britanic în "tragerea la răspundere a Rusiei pentru crimele pe care le comite pe teritoriul Ucrainei".

"Crimele comise de Rusia ar putea fi judecate în instanțe de la Kiev, Haga sau chiar din Marea Britanie. Însă indiferent unde se va întâmpla asta, este esențial să se adune dovezi acum. Dovezile sunt acolo, lumea poate vedea că sunt tot mai multe. Sarcina noastră este să le adunăm, să le păstrăm și să le folosim când va veni momentul", a scris procurorul general al Marii Britanii.

"Avem un mesaj clar pentru liderii ruși și pentru soldații ruși aflați în Ucraina: acțiunile voastre vor avea consecințe, iar Marea Britanie va sprijini ferm Ucraina în procesul de justiție", a adăugat ea.

"Vom apăra mereu dreptul poporului ucrainean de a-și alege singur viitorul. Ei au ales libertatea și justiția. Iar criminalii de război ai Rusiei au ales să fie după gratii", a mai scris Suella Braverman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău