Procurorul care l-a audiat pe Ilan Șor după autodenunțul împotriva lui Vlad Filat, numit șef adjunct al Procuraturii Anticorupție (ZdG)

  • 05 Iulie 2019 16:01
Procurorul care l-a audiat pe Ilan Șor după autodenunțul împotriva lui Vlad Filat, numit șef adjunct al Procuraturii Anticorupție (ZdG)

Procurorul care l-a audiat pe Ilan Șor în 2015, după ce acesta a depus un autodenunț împotriva lui Vlad Filat, revine la Procuratura Anticorupție (PA) în funcția de șef-adjunct, anunță Ziarul de Gardă.

Numirea lui Adrian Popenco are loc la scurt timp după ce Adriana Bețișor a renunțat la funcția de procuror interimar al PA. Anunțul despre revenirea lui Popenco la PA nu a fost făcut public, iar informația a fost confirmată de procurorul general Eduard Harunjen, doar după ce acesta a fost apelat de reporterii ZdG.

„Adrian Popenco a fost delegat în funcția respectivă în legătură cu volumul mare de lucru, la solicitarea procurorului Eduard Varzar. Domnul Popenco are mandat legal de adjunct al procurorului municipiului Chișinău, pe care l-a obținut prin concurs. Acum însă, în legătură cu faptul că și Adriana Bețișor și-a depus sistarea interimatului, pentru că au mai fost niște plecări din rândul procurorilor, dar și pentru că volumul de lucru crește în legătură cu ultimele solicitări și demersuri, acesta a fost numit în funcția respectivă”, a declarat Eduard Harunjen.

Procurorul general ne-a comunicat că numirea lui Popenco șef-adjunct la PA, nu este o funcție de perspectivă, ci doar „o chestiune de necesitate”.

Citiți continuarea pe Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău