Procurorul care a obținut condamnarea lui Vlad Filat, va fi numită adjunctă a șefului Procuraturii Anticorupție (ZdG)

  • 19 Decembrie 2017 17:09
Procurorul care a obținut condamnarea lui Vlad Filat, va fi numită adjunctă a șefului Procuraturii Anticorupție (ZdG)

Procurorul Adriana Bețișor, cea care la 30 de ani încă neîmpliniți a reușit cea mai răsunătoare condamnare din istoria R. Moldova, cea a unui ex-premier, a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru ocuparea funcției de adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție. Aceasta a întrunit voturile majorității membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Adriana Bețișor urmează să fie numită în funcție prin ordinul procurorului general al R. Moldova, Eduard Harunjen.

Adriana Bețișor a obținut cel mai mare punctaj în concurs și a învins detașat pe ceilalți doi contracandidați ai săi, procurori care în ultimul timp au intrat în atenția publicului datorită dosarelor de rezonanță pe care le-au avut sau le au în gestiune, scrie Ziarul de Gardă.

Drept contracandidați la această funcție, Adriana Bețișor i-a avut pe Vladislav Bobrov, este acuzatorul de stat în dosarul de fals în declarații pe numele fostului deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi și pe Dumitru Robu, procurorul în gestiunea căruia se află dosarul de trafic de influență intentat primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Adriana Bețișor, acuzatoarea de stat care a instrumentat dosarul de corupere pasivă și trafic de incluență pe numele ex-premierul Vlad Filat, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare, este căsătorită cu șeful interimar al Direcției Antifraudă a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, ajuns în funcție la mai puțin de un an de la reținerea în flagrant a fostului șef al acestei direcții.

În decembrie 2016, ZdG a scris că părinții procurorului Adriana Bețișor, care locuiesc în comuna Cuhnești, r. Glodeni, au cumpărat o casă cu două niveluri, finalizată în proporție de 84%, la marginea Chișinăului. Serghei Bețișor, tatăl celui mai mediatizate procuror, este pădurar la Rezervația Naturală „Pădurea Domnească” și primește un salariu oficial de la stat de doar câteva mii de lei pe lună, iar mama ei, Silvia, este casnică. „E o casă a membrilor familiei”, susține Adriana Bețișor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău