Procurorii vor fi sesizați în privința declarațiilor Maiei Sandu despre faptul că Turcia repară sediul Președinției

  • 21 Martie 2018 11:42
Procurorii vor fi sesizați în privința declarațiilor Maiei Sandu despre faptul că Turcia repară sediul Președinției

Consiliul bătrânilor din Găgăuzia a anunțat că vor depune o plângere la Procuratura Generală după declarațiile liderului PAS, Maia Sandu, referitor la faptul că sediul Președinției va fi reparat din banii Turciei.

Potrivit gagauzinfo.md, Consiliul a anunțat că este susținută de autoritățile de la Comrat, precum și de găgăuzi, menționând că nu vor fi admise atacuri la adresa Turciei. „La 7 aprilie au avut loc acele devastări ale clădirii Președinției R. Moldova. Nimeni nu este tras la răspundere. De ce Maia Sandu, ca fost membru al Guvernului, nu s-a arătat revoltată de faptul că cei care au devastat clădirea, dare și cei care au dat indicații ca să se întâmple acest lucru, nu poartă răspundere penală și materială”, a afirmat reprezentantul Consiliului bătrânilor din Găgăuzia, Afanasi Kîvîrjik. 

Amintim că Maia Sandu a afirmat anterior că se dorește transparență în finanțarea de către Turcia a reconstrucției sediului Președinției, la solicitarea șefului statului, Igor Dodon. „Unii ar putea să întrebe dacă e creștinește să fie reparată Președinția din banii turcilor, dacă tot Igor Dodon folosește acest argument al bisericii. Vă imaginați cum ar fi folosit acest argument, dacă alții făceau acest lucru? Igor Dodon reușește să manipuleze propriii alegători. Dincolo de toate, pe noi ne interesează originea acestor bani”, a declarat liderul Partidului Acțiune și Solidaritate.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău