Procurorii ucraineni au început procedura de extrădare a lui Platon

  • 15 August 2016 13:57
Procurorii ucraineni au început procedura de extrădare a lui Platon

Procurorii ucraineni au primit documentele pentru a începe procedura de extrădare în Republica Moldova a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, suspectat de spălare de bani.

Potrivit portalului anticorupție.md, informația a fost confirmată pentru pravovest.kiev.ua  de către procurorii care se ocupă de acest caz. Astfel, în scurt timp, aceștia ar urma să se adreseze în judecată cu solicitarea de a permite extrădarea lui Veaceslav Platon autorităților din Republica Moldova.

Marțea trecută, Curtea de Apel Kiev a menținut hotărârea primei instanțe prin care Platon a fost plasat în arest pentru 40 de zile.

Veaceslav Platon a fost reținut la Kiev pe data de 25 iulie, la doar câteva ore după ce pe numele său în Republica Moldova a fost emis un mandat de arest fiind, în același timp, anunțat în căutare internațională prin Interpol. La Chișinău, Platon este acuzat de procurori de escrocherie în domeniul bancar și spălare de bani, în urma cărora ar fi prejudiciat Banca de Economii cu un miliard de lei.

Justiția ucraineană urma să decidă dacă îl va extrăda în Republica Moldova, la cererea autorităților de la Chișinău.

Pe de altă parte, apărarea lui Veaceslav Platon declară că acesta nu poate fi extrădat, deoarece ar fi cetățean al Ucrainei, iar legislația ucraineană nu permite extrădarea propriilor cetățeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău