Procurorii ruși au cerut ca fostul manager al Inter RAO, Karina Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea R.Moldova, să fie condamnată la 18 ani într-o colonie de maximă securitate

  • 16 Decembrie 2020 11:50
Procurorii ruși au cerut ca fostul manager al Inter RAO, Karina Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea R.Moldova, să fie condamnată la 18 ani într-o colonie de maximă securitate

Procurorii ruși au cerut ca fostul manager al Inter RAO, Karina Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea R.Moldova, să fie condamnată la 18 ani într-o colonie de maximă securitate.

Acest lucru a fost anunțat de avocatul Ivan Pavlov. Potrivit acestuia, "acest termen de pedeapsă atât de dură a fost motivat doar de datele personale ale inculpatei și de rapoartele lucrătorilor operaționali împotriva acesteia."

Potrivit acuzațiilor înaintate, Karina Țurcan a transmis serviciului special din Republica Moldova informații despre furnizarea de energie electrică din Rusia către Ucraina. Potrivit anchetei, din 16 august 2004, ea ar fi fost implicată de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova pentru colaborare confidențială cu pseudonimul Karl. La sfârșitul lunii aprilie 2015, la Moscova, a primit o versiune electronică a "proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale acțiunilor companiilor energetice rusești în cadrul cooperării internaționale" și, nu mai târziu pe 29 septembrie 2015, a transmis acest document către serviciul special.

Karin Țurcan susține că nu cunoscut niciodată reprezentanți ai serviciilor de informații străine, nu a văzut documentul și chitanța pentru transferul despre care este acuzată. Ea leagă această persecuție cu o încercare de a fi scoasă din funcție. În prezent, de mai bine de doi ani, ea este ținută în arest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău