Procurorii PCCOCS solicită mandat de arestare în privința a doi învinuiți care au dobândit ilegal un teren public cu suprafața de 3,3 hectare din Chișinău

  • 23 Februarie 17:36
Procurorii PCCOCS solicită mandat de arestare în privința a doi învinuiți care au dobândit ilegal un teren public cu suprafața de 3,3 hectare din Chișinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță investigarea unui grup criminal organizat pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare din Chișinău, prin folosirea unei încheieri judecătorești false, potrivit unui comunicat emis de PCCOCS.

 
Fapta a fost deconspirată de procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI. Prin urmare, procurorii PCCOCS s-au autosesizat și au pornit urmărire penală. În rezultatul acesteia, au fost acumulate suficiente probe care ar permite solicitarea arestării a doi membrii ai grupului criminal organizat specializat în acapararea terenurilor publice. Respectiv, fiind anunțați în căutare internațională, procurorii au depus demers la Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), care urmează a fi examinat în contumacie.
 
Urmează ca instanța să se pronunțe, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. În cazul satisfacerii demersului procurorilor, cei doi învinuiți urmează să fie arestați pentru 30 de zile imediat după stabilirea locului aflării și reținerea acestora.
 
Subsidiar, procurorii PCCOCS comunică faptul că investigațiile pe caz continuă și în privința altor terenuri și imobile pretins a fi dobândite ilicit de către membrii grupului criminal organizat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău