Procurorii PCCOCS luptă pentru reluarea urmăririi penale într-un caz de pretinsă evaziune fiscală de peste 3.000.000 lei comisă de o instituție medicală privată

  • 14 Noiembrie 2022 12:45
Procurorii PCCOCS luptă pentru reluarea urmăririi penale într-un caz de pretinsă evaziune fiscală de peste 3.000.000 lei comisă de o instituție medicală privată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat la Curtea de Apel Chișinău încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a anulat reluarea urmării penale în privința uneia din cele mai mari instituții medicale private de diagnostic din R. Moldova.

Potrivit procurorilor PCCOCS, instituția nu ar fi achitat la stat impozite de peste 3,3 milioane lei, în perioada 2016-2018. Mai exact, evaziunea fiscală s-ar fi produs prin manipularea memoriei echipamentelor de casă și control instalate la instituția vizată.

Acum, instanța de judecată a anulat atât ordonanța procurorului-șef interimar PCCOCS de reluare a urmăririi penale, cât și ordonanța procurorului general interimar care a respins contestarea avocatului instituției. Prin urmare, eforturile de reluare a urmăririi penale ce urmează a fi examinate la Curtea de Apel Chișinău au drept scop efectuarea întregului set necesar de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea probării faptelor cercetate și încasării în folosul statului a pretinsului prejudiciu cauzat. Între timp, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, instituția vizată se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău