Procurorii olandezi: Avionul MH17 a fost doborât în Ucraina de o rachetă adusă din Rusia

  • 28 Septembrie 2016 22:38
Procurorii olandezi: Avionul MH17 a fost doborât în Ucraina de o rachetă adusă din Rusia

Avionul MH17 al companiei aeriene malaeziene Malaysia Airlines, care s-a prăbușit pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei în timpul unui zbor Amsterdam-Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă Buk adusă din Rusia, a declarat miercuri șeful Departamentului Național pentru Investigații din Olanda, Wilbert Paulissen.

Oficialul olandez a făcut declarațiile în cadrul unei conferințe de presă susținută la Rotterdam în urma publicării raportului privind cazul MH17, raport întocmit de o echipă internațională de procurori din Olanda, Australia, Belgia, Malaezia și Ucraina, condusă de procurorii olandezi.

Raportul echipei de procurori este menit să stabilească dacă doborârea avionului Beoing, care avea la bord 298 de persoane, dintre care 196 de cetățeni olandezi, a fost sau nu un act criminal și trebuie deferit justiției, informează corespondenții CNN. Anul trecut, o comisie civilă de anchetă, condusă de autoritatea pentru siguranță zborului din Olanda, a concluzionat că avionul a fost, într-adevăr, doborât de o rachetă rusească Buk, dar ancheta nu stabilea dacă incidentul a fost sau nu unul intenționat și nici nu sublinia cine ar fi vinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău