Procurorii nu vor verifica ilegalitățile denunțate de către Mihai Murguleț, în urma cărora au fost suspendați șefii CSJ și ai Judecătoriei Chișinău

  • 23 Iulie 2019 08:19
Procurorii nu vor verifica ilegalitățile denunțate de către Mihai Murguleț, în urma cărora au fost suspendați șefii CSJ și ai Judecătoriei Chișinău

Procurorii nu intenționează să verifice ilegalitățile denunțate de către judecătorul Mihai Murguleț în nota informativă pe care a depus-o împotriva conducătorilor Judecătoriei Chișinău, după care aceștia au fost suspendați temporar din funcții de Consiliul Superior al Magistraturii.

Într-o scrisoare adresată președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, citată de TV 8, procurorul general interimar Igor Popa anunță că „nota nu corespunde cerințelor de formă și conținut a unei sesizări despre săvârșirea unei infracțiuni” și nu există temei pentru „verificarea alegațiilor” judecătorului Mihai Murguleț. Igor Popa susține că magistratul a fost invitat la Procuratură să facă un denunț în scris, dar a evitat să se prezinte, mai notează TV 8.

La 25 iunie, CSM a decis să-i suspende din funcții pe președintele Judecătoriei Chișinău, adjuncții săi și pe președintele Curții Supreme de Justiție, după ce a examinat o sesizare depusă de magistratul Mihai Murguleț. Ulterior, președintele CSJ, Ion Druță, s-a adresat în instanța de judecată, cerând să fie anulată hotărârea CSM-ului  prin care a fost suspendat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău