Procurorii din România au venit să le spună omologilor de la Chișinău cum să lupte cu corupția la nivel înalt

  • 23 Mai 2018 10:41
Procurorii din România au venit să le spună omologilor de la Chișinău cum să lupte cu corupția la nivel înalt

Procurorii anticorupție vor avea ocazia să beneficieze de un schimb de experiență cu omologii din România.

Această activitate se desfășoară în cadrul evenimentului organizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, în parteneriat cu„Expert Forum” (EFOR România) și ”Centrul de resurse juridice din Moldova” (CRJM), care a început ieri și va dura două zile. 

În calitate de experte invitate sunt Laura Oprean, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiția și expertul în justiție și anticorupție, Laura Ștefan, potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Procurorul-șef al ProcuraturiiAnticorupție, Viorel Morari, a subliniat importanța preluării bunelor practici de la procurorii din România, precum și valoarea experienței acestora privind lupta cu corupția la nivel înalt.

„Reprezentantul Ambasadei SUA, consilierul senior în sectorul justiției, Kevin Lanigan, prezent la eveniment, a reiterat interesul deosebit al partenerilor de dezvoltarea față de activitatea Procuraturii Anticorupție, manifestând în continuare disponibilitatea de acorda asistență acesteia, în vederea instruirii procurorilor anticorupție”, se mai arată în comunicat. 

Pe parcursul celor două zile de lucru, experții și procurorii anticorupție vor dezbate subiecte legate de tehnicile speciale de investigare a cauzelor de corupție mare, organisme specializate în combaterea corupției, precum și modificările legislative necesare luptei cu corupția la nivel înalt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău