Procurorii cer 6,5 ani de detenție pentru Chiril Lucinschi

  • 16 Martie 2018 08:17
Procurorii cer 6,5 ani de detenție pentru Chiril Lucinschi

Șase ani si jumatate de inchisoare cu executare intr-un penitenciar semi-inchis. Atat cer procurorii pentur pentru fostul deputat liberal democrat Chiril Lucinschi. Acesta spre sa fie achitat deoarece n ueste vinovat. Avocatii acestuia spun ca nu sunt dovezi pentru ca acesta sa fie condamnat.

"Eu ma astept la o decizie de achitare. In dosarul meu nu exista nici o infractiune principala. Dosarul asta, reiesind din ce s-a prezentat astazi,  este fabricat."

Avocatii lui Chiril Lucinschi spun ca procurorii nu au nici o dovada pentru a demonstra vinovatia fostului deputat PLDM. Mai mult, apararea sustine ca a prezentat noi probe care l-ar putea scoate basma curata.

"Am prezentat probe care rastoarna total invinuirea adusa lui Chiril Lucinschi. Domnul procuror nu a indicat din care infractiuni ar fi provenit acesti bani pe care pretinde ca Chiril Lucinschi i-ar fi spalat", spune avocatul Corina Stratan.

Pe langa pedeapsa cu inchisoare, procurorii au cerut in cadrul sedintei de astazi si confiscarea averii lui Chiril Lucinschi. 

"A fost solicitata confiscarea speciala contra-valoarea spalarea banilor, in marime de 440 de mii de dolari si 270 de mii de euro. Prin trecerea in proprietatea statului a cotelor partii, doua terenuri si o casa de locuit. Inclusiv confiscarea mijloacelor banesti in suma de 23 de mii de euro, depistati la perchezitii la compania lui.", a spus procurorul Eugen Rurac.

Chiril Lucinschi a fost retinut in mai 2017, iar de atunci se afla in arest la domiciliu. Procurorii il acuza ca lui i-ar fi fost intoarsa o datorie dintr-un circuit financiar ilegal, iar datornicul ar fi fost Ilan Sor.

Desi apararea spune ca Ilan Sor, in timpul audierilor, ar fi declarat ca banii au provenienta legala, procurorul spune ca primarul de Orhei a confirmat invinuirea. Banii ajunsi ar fi fost scosi din BEM, Unibank si Banca Sociala. Totodata, oamenii legii il acuza pe Lucinschi ca nu ar fi declarat venituri de la doua companii care i-ar apartine. El sustine ca este nevinovat.

 
Sursa: PRO TV
Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău