Procurorii au oferit detalii despre cetățenii Republicii Moldova acuzați de tâlhărie în Rusia

  • 26 Ianuarie 2017 09:00
Procurorii au oferit detalii despre cetățenii Republicii Moldova acuzați de tâlhărie în Rusia

Procurorii au oferit, astăzi, detalii despre o operațiune desfășurată, acum trei luni, în comun cu organele de drept ale Federației Ruse privind destructurarea unei grupări criminale specializate în tâlhării și furturi din locuințe, condusă de un moldovean de 39 de ani.

 Membrii grupării sunt suspectați de săvârșirea a peste zece atacuri tâlhărești în orașul Moscova, precum și în suburbii, de unde au sustras din mai multe locuințe articole din aur, pietre prețioase, accesorii de lux și arme de foc. Operațiunea de reținere a avut loc în octombrie anul trecut, transmite IPN.

Bunurile sustrase din Federația Rusă, erau introduse prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova și, prin intermediul persoanelor de încredere, erau comercializate pe piața neagră.

Procurorul Lilian Bacalâm din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a declarat, într-o conferință de presă, că în urma colaborării dintre organele speciale de investigație din Federația Rusă și Republica Moldova, s-a stabilit că persoanele reținute au antecedente penale, anterior fiind condamnate pentru cazuri similare. Unii dintre membrii grupării dețin dublă sau chiar triplă cetățenie. Procurorul a subliniat că în prezent toți membrii grupării se află în Rusia, unde urmează să le fie anunțată sentința.

Valoarea prejudiciilor cauzat se stabilește. Pe teritoriul Federației Ruse au fost pornite zece cauze penale, alte 50 de furturi sunt examinate de polițiștii ruși. Dacă vor fi găsiți vinovați, moldovenii, o parte din ei și cu cetățenie rusă, riscă până la 15 ani de închisoare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău