Percheziții la mai multe persoane implicate în facilitarea construcțiilor ilegale din pădurea Durlești. Cercetările continuă

  • 09 Februarie 12:07
Percheziții la mai multe persoane implicate în facilitarea construcțiilor ilegale din pădurea Durlești. Cercetările continuă

Procurorii au efectuat percheziții la mai multe persoane în cadrul investigării unei cauze cu privire la construcțiile ilegale amplasate în pădurea Durlești.

Perchezițiile au avut loc în data de 8 februarie, a informat Procuratura Generală.

În cadrul urmăririi penale, procurorii au stabilit că o persoană din cadrul ÎS „Întreprinderea pentru silvicultură Chișinău”, depășind în mod vădit limitele drepturilor și atribuțiilor acordate prin lege, în lipsa consimțământului Agenției „Moldsilva”, în complicitate cu alte persoane, a perfectat și a semnat ilegal un Acord, din numele directorului întreprinderii de stat, având scop acapararea ilegală a loturilor din cadrul fondului forestier de stat Durlești și efectuarea neregulamentară a lucrărilor de construcție și obiective.

Totodată, în scopul ascunderii urmelor infracțiunii, Acordul sus menționat nu a fost înregistrat în Registrul de evidență a contractelor pentru anul 2015 a ÎS „Întreprinderea pentru silvicultură Chișinău”, nefiind stabilit originalul la identitate menționată.

În cadrul efectuării percheziției organul de urmărire penală a ridicat probele care confirmă ilegalitățile comise. Cercetările continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,72 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău