Procurorii anunță despre condamnarea unui bărbat care și-ar fi violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani

  • 11 Iunie 16:40
Procurorii anunță despre condamnarea unui bărbat care și-ar fi violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani

Procuratura Generală a Republicii Moldova anunță despre condamnarea unui bărbat la 12 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, pentru că și-ar fi violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani.

Reieșind din actul de învinuire, inculpatul se afla la domiciliul său, amplasat într-un sat din centrul țării, acolo unde conlocuia cu victima în vârstă de 5 ani.

Așadar, la data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00, bărbatul a acționat intenționat, în scopul satisfacerii poftei sexuale, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința.

Potrivit procurorilor, bărbatul a săvârșit infracțiunea prevăzută de art. 171 alin. (3) lit. b) din Codul penal, conform semnelor calificative: „Violul, adică actul sexual neconsimțit, săvârșit cu bună-știință asupra unui membru de familie care nu a atins vârsta de 14 ani”.

Astăzi, 11 iunie, bărbatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Sentința este cu drept de atac.
 
De asemenea, pe parcursul urmăririi penale, învinuitul s-a aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău