Procurorii anticorupție cer arestarea preventivă a reținuților în dosarul licitațiilor trucate

  • 25 Noiembrie 2016 17:50
Procurorii anticorupție cer arestarea preventivă a reținuților în dosarul licitațiilor trucate

Patru persoane, reținute joi, 25 noiembrie, în dosarul licitațiilor trucate în educație, vor fi duse în această seară (începând cu ora 18) la Judecătoria Buiucani unde se va examina demersul procurorilor anticorupție privind arestarea preventivă a acestora pe un termen de 30 de zile.

O parte din bănuiți și-au recunoscut vina, iar unul dintre ei va fi cercetat în libertate, după ce a dat declarații în privința altor persoane.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), procurorii anticorupție au depus vineri, 25 noiembrie, demersuri la Judecătoria Buiucani prin care au cerut mandate de arestare pe un termen de 30 de zile pentru 17 persoane dintre cele 18 reținute ieri în dosarul licitațiilor.

Una dintre persoane reținute va fi cercetată penal în stare de libertate, pentru că și-a recunoscut vina și a dat depoziții care au condus la reținerea șefului și șeful-adjunct al Direcției educație din sectorul Râșcani al Capitalei.

Totodată, procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a trei persoane din cele 17. „Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaștere a vinovăției de către bănuiți, colaborarea cu urmărirea penală și oferirea declarațiilor care indică la alți suspecți, dar și faptul că două dintre reținute au copii minori de vârste cuprinse între 2 și 5 ani și sunt singurii întreținători”, se arată în comunicatul de presă al CNA.

Demersurile procurorilor privind arestarea altor funcționari vor fi examinate sâmbătă de instanța de judecată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,29
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău