Procurorii Anticorupție au descins cu percheziții la contabila PSRM

  • 20 August 2022 08:58
Procurorii Anticorupție au descins cu percheziții la contabila PSRM

Procuratura Anticorupție informează că, în acest moment, efectuează percheziții la domiciliul contabilei Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

 
Procuratura Anticorupție precizează că persoana vizată este învinuită de complicitate împreuna cu fostul șef de stat și alte persoane de acceptarea finanțării partidului politic “PSRM” din partea grupului criminal creat și condus de Plahotniuc Vladimir, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic “PSRM” pentru anii 2018 și 2019, falsificarea documentelor oficiale de către doua sau mai multe persoane și spălarea de bani de către un grup criminal organizat.
 
Procurorii Anticorupție vor reveni cu mai multe detalii despre rezultatul perchezițiilor efectuate, după finalizarea acțiunilor de urmărire penală.
 
Procurorii Anticorupție menționează că investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanei vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,54 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
14
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău