Procurorii americani verifică modul în care zeci de figuri publice din Ucraina au ajuns să participe la învestirea lui Trump

  • 11 Ianuarie 2019 08:56
Procurorii americani verifică modul în care zeci de figuri publice din Ucraina au ajuns să participe la învestirea lui Trump

Autoritățile americane efectuează verificări cu privire la participarea unor figuri publice ucrainene la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump.

Potrivit unor surse ale publicației The New York Times, la învestirea lui Trump în funcția de președinte al SUA, pe 20 ianuarie 2017, au participat "zeci de politicieni și oameni de afaceri ucraineni". Unii dintre aceștia, potrivit publicației, s-au întâlnit cu "republicani influenți, membri ai Congresului și aliați apropiați ai președintelui Trump".

De asemenea, unii dintre acești ucraineni prezenți la eveniment ar "simpatiza Moscova" și și-ar fi exprimat disponibilitatea de a acționa ca intermediari pentru ridicarea sancțiunilor anti-ruse. Aceste fapte, notează The New York Times, au reprezentat un interes aparte pentru procurorul special al SUA, Robert Mueller, care coordonează investigația privind ingerințele electorale ruse, precum și pentru procurorii federali din SUA.

Anchetatorii urmează să stabilească în special modul în care unii dintre ucraineni au sosit în Statele Unite, precum și cine i-a invitat la învestirea lui Donald Trump.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău