Procurora Mirandolina Sușițcaia îl acuză pe Dumitru Robu de imixtiuni în actul justiției. CSP a respins sesizarea

  • 05 August 2022 13:47
Procurora Mirandolina Sușițcaia îl acuză pe Dumitru Robu de imixtiuni în actul justiției. CSP a respins sesizarea

Pe agenda Consiliului Superior al Procurorilor s-a regăsit astăzi și sesizarea procuroarei Mirandolina Sușițcaia, cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu. 

Ea îl acuză pe șeful interimar al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, de imixtiune în înfăptuirea justiției și persecutare și a cerut CSP să inițieze o procedură disciplinară „pentru comportament abuziv și deviat”. Consiliul Superior al Procurorilor a respins, însă, sesizarea procuroarei. 

Mirandolina Sușițcaia a fost conducătoarea grupului de urmărire penală pe dosarul „Laundromat”. În octombrie anul trecut acesteia i-au fost retrase dosarele în care este vizat controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, printr-o ordonanță a procurorului general interimar, Dumitru Robu, și a fost transferată în cadrul unei subdiviziuni a Procuraturii Generale.

Dosarul numit „Laundromat” reprezintă o schema de „spălare” de bani în care au fost implicate persoane din mediul politic, cel al justiției și sectorul bancar din R. Moldova. Nici o persoană implicată în această afacere nu a fost deferită justiției, la mai bine de opt ani de la inițierea acestui dosar.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău