Procurora Adriana Bețișor ar fi bănuită de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari

  • 22 Aprilie 2021 09:51
Procurora Adriana Bețișor ar fi bănuită de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari

Un fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție este bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Potrivit unui comunicat al Procuraturii, în 2018, bănuitul, fiind în funcția de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 de mii de euro pentru ca să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău. Cel de la care a pretins mită fusese deja condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, în proporții deosebit de mari.

Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului. Ulterior, acesta a renunțat la acuzațiile inițiale, solicitând eliberarea condamnatului din arest, iar Curtea de Apel ar fi ținut cont de decizia procurorului.

Ziarul de Gardă scrie că ar fi vorba despre fosta procuroră Adriana Bețișor, care a instrumentat anterior mai multe dosare penale de rezonanță, inclusiv pe cel al fostului premier Vlad Filat. Iar dosarul în care aceasta este bănuită că ar fi luat mită îl vizează pe Ruslan Doboș, fost director financiar adjunct al companiei ASITO.

Adriana Bețișor nu-și recunoaște vina și este cercetat în libertate. Urmărirea penală este efectuată de PCCOCS și Serviciul de Informații și Securitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău