Procuratura sugerează cine ar fi comanditarul omorului lui Plahotniuc (VIDEO)

  • 08 Aprilie 2017 13:19
Procuratura sugerează cine ar fi comanditarul omorului lui Plahotniuc (VIDEO)

Procuratura a stabilit doi comanditari ai tentativei de omor a lui Vlad Plahotniuc, iar unul dintre aceștia este ”o autoritate criminală în Republica Moldova și Rusia, care locuiește la Moscova”, a declarat într-o conferință de presă adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, Vitalie Busuioc.

El nu a precizat despre cine ar fi vorba, dar din descrierea  persoanei, s-ar putea presupune că ar putea fi vorba de cunoscutul ”hoț în lege” Grigori Karamalak (Bulgaru).

Amintim că polițiștii și procurorii din Moldova și Ucraina, în cadrul unei operațiuni comune, au reținut, vineri, 7 aprilie, membrii unei grupări criminale internaționale, care intenționau să comită un asasinat asupra unui lider politic din Republica Moldova.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale au efectuat, ieri, percheziții la 17 adrese din țară și au reținut opt membri ai grupării criminale, inclusiv cetățeni ucraineni și locuitori ai regiunii transnistrene.

Potrivit poliției, instituțiile de drept de la Chișinău au primit încă în decembrie 2016 informația precum că în Moldova urmează să sosească asasini din Rusia sau Ucraina.

În nota informativă oferită de serviciile din Ucraina se menționa că un cetățean ucrainean, cunoscut lider al lumii interlope, ar fi primit comanda de executare a unui cetățean al Republicii Moldova în schimbul sumei de 200  mii de dolari SUA. Se cunoștea că jumătate din această sumă i-a fost deja plătită în calitate de avans. Poliția ucraineană a aflat că locația unde urmează să fie comis atentatul reprezintă un edificiu cu șapte etaje, în apropiere de care se află o grădiniță de copii, un cerc giratoriu și blocuri locative, însă nu se știa exact orașul sau regiunea unde s-ar afla acest imobil.

Ulterior, s-a stabilit că ar fi vorba de sediul unde își are biroul Vlad Plahotniuc

Ca urmare a perchezițiilor de vineri, au fost depistate și ridicate armele și alte obiecte care urmau a fi folosite la comiterea atentatului, acestea fiind patru aruncătoare de grenade, două pistoale model CZ cu amortizator, cartușe, stații radio, telefoane mobile, obiecte pentru deghizare, precum și alte bunuri și obiecte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău