Procuratura și CNA, sesizate să investigheze parteneriatul public-privat ce vizează întreprinderea „Gările și Stațiile Auto”

  • 11 Noiembrie 2019 12:30
Procuratura și CNA, sesizate să investigheze parteneriatul public-privat ce vizează întreprinderea „Gările și Stațiile Auto”

Comisia parlamentară de anchetă a sesizat Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție (CNA) referitor la încheierea și realizarea parteneriatului public-privat ce vizează întreprinderea „Gările și Stațiile Auto” (GSA).

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei, igor Munteanu. Astfel, Procuratura și CNA să investigheze acțiunile și inacțiunile Guvernului, MEI, APP, Administratorului ÎS GSA, Comisiei de selectare a partenerului privat „pentru a da o calificare procesuală multiplelor abuzuri și favoritisme, comise la etapa semnării acestui contract”. „Demersul poate da rezultate numai dacă vom avea procurori independenți, calificați și dedicați interesului public. Asta-i problema cu care ne ciocni”, a declarat Igor Munteanu. 

De asemenea, Comisia a transmis astăzi raportul de evaluare al parteneriatului public privat privind modernizarea și eficientizarea activității Î.S. Gările și Stațiile Auto pentru a fi inclus pe ordinea de a ședinței plenare a Parlamentului.

Acest raport este al treilea, care apare în rezultatul activităților Comisiei de anchetă parlamentară (înființată prin HP N.51 din 18 iunie, 2019 pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice 2013-2019). Al patrulea raport și ultimul pregătit de Comisie - privatizarea CTC ”Tutun” va fi definitivat în curând și va fi prezentat conform procedurilor parlamentare existente.

Amintim că, la 17 decembrie 2018, Agenția Proprietății Publice, în calitate de partener public și “Gările Auto Moderne”, în calitate de partener privat, au semnat contractul de parteneriat public-privat „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. „Gările și Stațiile Auto”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău