Procuratura refuză pornirea urmăririi penale pe numele lui Igor Dodon, pentru divulgarea numelui primei paciente cu COVID-19

  • 01 Iunie 2020 08:11
Procuratura refuză pornirea urmăririi penale pe numele lui Igor Dodon, pentru divulgarea numelui primei paciente cu COVID-19

Procuratura refuză pornirea urmăririi penale pe numele președintelui Igor Dodon, după ce acesta a divulgat identitatea primei paciente din Republica Moldova infectată cu COVID-19.

O sesizare în acest sens a fost depusă de către deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, la data de 10 martie, după ce Igor Dodon a făcut public numele pacientei, într-o conferință de presă.

Potrivit deputatului, procurorul de caz nu a dorit să inițieze urmărirea penală pe motiv că pe astfel de încălcări e nevoie de plângere din partea victimei. Totodată, nu a emis o ordonanță de refuz privind pornirea urmăririi penale, lucru care este contrar legislației, mai afirmă Liviu Vovc, într-o postare pe Facebook, explicând că astfel nu poate ataca în judecată ordonanța procurorului.

El mai anunță că a transmis o scrisoare Procurorului General, solicitând verificarea acțiunilor procurorului de caz și motivul refuzului prezentării copiei ordonanței de refuz privind pornirea urmării penale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău