Procuratura Generală vine cu precizări în legătură cu cazul celor doi moldoveni care au fost capturați de talibani în Afganistan

  • 12 Februarie 2019 12:47
Procuratura Generală vine cu precizări în legătură cu cazul celor doi moldoveni care au fost capturați de talibani în Afganistan

Procurartura Generală anunță că în cadrul măsurilor întreprinse în legătură cu cazul celor doi piloți moldoveni capturați în Afganistan, au existat „mai multe încercări de așa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente și tergiversa procesul de eliberare a victimelor”.

Reprezentanții Procuraturii mai anunță că va investiga aceste circumstanțe. „Menționăm că unele informații vehiculate în spațiul public zilele acestea de anumite persoane sunt total iresponsabile, riscă să pună în pericol viața persoanelor ținute ostatice, dar și să compromită operațiunile speciale, aflate în desfășurare, având în vedre faptul că cele două persoane încă nu sunt în custodia autorităților Republicii Moldova și în deplină siguranță”, se arată în comunicatul instituției instituției. 

În acest context, Procuratura Generală a făcut un apel la mass-media „să manifeste maximă prudență și reținere în mediatizarea informațiilor vehiculate în spațiul public de persoane neautorizate” și a dat asigurări că la finalul anchetei vom veni cu detalii despre caz. 

Amintim că președintele Igor Dodon a anunțat, într-o conferință de presă, despre eliberarea celor doi piloți capturați de talibani în Afganistan în 2015, subliniind că această acțiune a fost posibilă grație Federației Ruse. Referitor la aceste afirmații, preeședintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat,  într-un mesaj video postat pe pagina sa de facebook, că autoritățile de la Chișinău au lucrat mai mult timp la acest caz și că cineva a intervenit în ultimul moment, astfel încât cetățenii moldoveni au ajuns la Moscova, unde „sunt ținuți ostatici electorali”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău