Procuratura Generală vine cu precizări în legătură cu cazul celor doi moldoveni care au fost capturați de talibani în Afganistan

  • 12 Februarie 12:47
Procuratura Generală vine cu precizări în legătură cu cazul celor doi moldoveni care au fost capturați de talibani în Afganistan

Procurartura Generală anunță că în cadrul măsurilor întreprinse în legătură cu cazul celor doi piloți moldoveni capturați în Afganistan, au existat „mai multe încercări de aşa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente şi tergiversa procesul de eliberare a victimelor”.

Reprezentanții Procuraturii mai anunță că va investiga aceste circumstanțe. „Menţionăm că unele informaţii vehiculate în spaţiul public zilele acestea de anumite persoane sunt total iresponsabile, riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită operaţiunile speciale, aflate în desfăşurare, având în vedre faptul că cele două persoane încă nu sunt în custodia autorităţilor Republicii Moldova şi în deplină siguranţă”, se arată în comunicatul instituției instituției. 

În acest context, Procuratura Generală a făcut un apel la mass-media „să manifeste maximă prudenţă şi reţinere în mediatizarea informaţiilor vehiculate în spaţiul public de persoane neautorizate” și a dat asigurări că la finalul anchetei vom veni cu detalii despre caz. 

Amintim că președintele Igor Dodon a anunțat, într-o conferință de presă, despre eliberarea celor doi piloți capturați de talibani în Afganistan în 2015, subliniind că această acțiune a fost posibilă grație Federației Ruse. Referitor la aceste afirmații, preeședintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat,  într-un mesaj video postat pe pagina sa de facebook, că autoritățile de la Chișinău au lucrat mai mult timp la acest caz și că cineva a intervenit în ultimul moment, astfel încât cetățenii moldoveni au ajuns la Moscova, unde „sunt ținuți ostatici electorali”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
7,81 °C
cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,1 m/s
Fri
8 °C
Sat
7 °C
Sun
9 °C
Mon
9 °C
Tue
10 °C

Curs oficial BNM 19 Aprilie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1545 -0.0660
USD 17.9087 0.0295
RON 4.2325 -0.0132
UAH 0.6671 -0.0030
RUB 0.2800 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău