Procuratura Generală, sesizată în legătură cu creditul acordat de Federația Rusă

  • 22 Aprilie 2020 18:20
Procuratura Generală, sesizată în legătură cu creditul acordat de Federația Rusă

Partidul Acțiune și Solidaritate va sesiza Procuratura Generală în legătură cu creditul rusesc. Formațiunea acuză demnitarii care au admis negocierea și semnarea Acordului de împrumut de abuz și susține că acțiunile au avut loc în detrimentul intereselor Republicii Moldova și a cetățenilor săi.

 „Ministrul finanțelor, Sergiu Pușcuța, nu știe cine a negociat Acordul pentru împrumutul rusesc din partea Ministerului Finanțelor. Nu știe nici de ce au fost incluse în Acord prevederi păguboase pentru țara noastră, de exemplu despre asumarea de către stat a datoriilor private, prevederi care nu se regăsesc în acordurile de împrumut semnate de Federația Rusă cu alte țări. Ministrul finanțelor bate apa-n piuă și se spală pe mâini, spunându-le deputaților că e treaba lor dacă votează Acordul sau nu. Noi mergem la Procuratură să aflăm acolo cine sunt „specialiștii negociatori” și ce crede Procuratura despre prevederile abuzive din Acord”, a declaratliderul partidului, Maia Sandu.
 
Menționăm că proiectul acordului privind împrumutul în valoare de 200 milioane de euro a fost aprobat atăzi în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe și urmează să fie examinat mâine, 2 aprilie, în ședința plenară a Parlamentului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău