Procuratura Generală | Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut în urma investigațiilor în „dosarul Vento”

  • 19 Ianuarie 2021 16:05
Procuratura Generală | Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut în urma investigațiilor în „dosarul Vento”

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut astăzi, după ce a depus mărturii la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Acesta s-a prezentat la audieri împreună cu avocații săi, fiind bănuit în patru capete de acuzare: „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”, potrivit unui comunicat al Procuraturii.

Viorel Morari este bănuit că a comis ilegalități în cazul coproprietarilor unei rețele de benzinării. În 2018, aceștia ar fi fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Printre cei care au instrumentat și gestionat dosarul figurează și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI. Acesta a fost deja pus oficial sub învinuire.

În același dosar au fost citați la Procuratură și un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție și un ofițer de investigație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău