Procuratura Generală refuză să investigheze imaginile false în care apar Ilan Șor și Maia Sandu

  • 21 Septembrie 2021 11:51
Procuratura Generală refuză să investigheze imaginile false în care apar Ilan Șor și Maia Sandu

Procuratura Generală a respins solicitarea deputatului PAS, Lilian Carp, cu privire la investigarea imaginilor false în care apar șefa statului Maia Sandu și parlamentarul fugar Ilan Șor transmite Anticoruptie.md.

Adjuctul Procurorului General, Ruslan Popov, susține că demersul lui Carp este alcătuit eronat deoarece Codul Penal nu conține niciun articol în care să se regăsească componenta de faptă infracțională „tentativă de falsificare a alegerilor”, potrivit sursei citate.

Deputatul Lilian Carp s-a adresat procuraturii după apariția în mass-media a imaginilor menționate mai sus. Potrivit reporterilor Jurnal TV, omul de afaceri controversat Veaceslav Platon, dat în urmărire, ar fi angajat un grup pentru montarea unor imagini false compromițătoare la adresa șefei statului  și intenționa să le facă publice în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Lilian Carp a solicitat Procuraturii Generale să investigheze acest caz ca o tentativă de falsificarea alegerilor. De asemenea, Procuratura Generală a evocat că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și angajații Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții în cazul urmăririi judecătoarei Curții de Apel Chișinău, Angela Bostan.

Cele două instituții, potrivit lui Ruslan Popov, nu au efectuat descinderi la adresa unde se afla biroul lui Platon, nu au efectuat percheziții și nu au confiscat computere.

În imobilul în care au fost efectuate descinderile, potrivit JurnalTV, zeci de persoane lucrau pentru a o denigra pe Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate. Angajații plătiți de Veaceslav Platon, subliniază resporterii Jurnal TV, pregăteau o lovitură care ar fi zdruncinat din temelii campania electorală pentru alegerile din 11 iulie.

Această tentativă a fost combătută prin acel raid al SIS-ului, de la sfârșitul lunii iunie, care a destructurat gruparea lui Platon și a sechestrat inclusiv calculatoarele din fabrica lui Platon.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că în cadrul descinderilor efectuate în dosarul filării judecătoarei Angela Bostan nu au fost ridicate calculatoare.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a declarat că nu are nicio implicare în acest caz. După spusele lui Veaceslav Platon, perchezițiile efectuate de angajații SIS nu au fost făcute în biroul său și nu i-a fost confiscat niciun computer.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău