Procuratura Generală REACȚIONEAZĂ la acuzațiile lui Andrei Năstase aduse lui Igor Popa

  • 23 Iulie 2019 11:50
Procuratura Generală REACȚIONEAZĂ la acuzațiile lui Andrei Năstase aduse lui Igor Popa

Reprezentanții Procuraturii Generale au calificat acuzațiile ministrului de Interne drept încercare de a exercita presiune asupra procurorilor.

Ei au dat asigurări, într-o declarație pentru TV8, că pe acesta caz va fi adoptată o decizie legala și întemeiată, care va fi comunicată autorului denunțului în modul și termenul stabilit de lege. 

Și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, respinge acuzațiile lui Andrei Năstase, argumentând că, fiind citat, a fost să depună declarații la procuratură, după cum a scris el pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Ministrul de Interne, Andrei Năstase, l-a acuzat pe procurorul general interimar, Igor Popa, de faptul că ar încerca să obstrucționeze inițierea unei anchete penale pentru uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare a Partidului Democrat și foștii judecători ai Curții Constituționale. El a făcut trimitere la informații din interiorul procuraturii, potrivit cărora un grup de procurori i-au prezentat ieri lui Igor Popa un raport pentru inițierea urmăririi penale pe acest caz, dar că, în loc să inițieze urmărirea penală, procurorul general interimar ar încerca să obstrucționeze ancheta.

Tototdată, Potrivit lui Andrei Năstase, Igor Popa l-ar fi invitat astăzi în biroul său pe fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, pe care de asemenea în suspectează de complicitate la uzurparea puterii în stat. Ministrul de Interne a mai denunțat faptul că nu a fost inițiată până acum nicio cauză penală pentru interceptările ilegale, deși ministerul a prezentat toate datele la procuratură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,63 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău