Procuratura Generală dezaprobă modul în care CSJ a interpretat normele procesual penale în cazul Șor

  • 21 August 2021 10:24
Procuratura Generală dezaprobă modul în care CSJ a interpretat normele procesual penale în cazul Șor

Procuratura Generală dezaprobă modul în care Curtea Supremă de Justiție a interpretat normele procesual penale și le-a raportat circumstanțelor de fapt ale speței. Potrivit procurorilor, și cea din urmă cerere de strămutare urma a fi respinsă pe motive de repetitivitate. Reacția instituției vine după ce CSJ a admis cerea avocaților lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale în privința clientului lor, de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău, transmite IPN.

„După 3 ani și 4 luni de examinare a dosarului la Curtea de Apel Cahul, Curtea Supremă de Justiție a decis strămutarea dosarului de învinuire a lui Ilan Șor, înapoi la Curtea de Apel Chișinău. Este de menționat că fiecare motiv invocat de apărare, luat individual, a fost obiect de examinare al celor nouă cereri anterioare de strămutare, iar CSJ le-a dat aprecierea corespunzătoare, respingând cererile”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Instituția precizează că, în premieră, CSJ își motivează decizia printr-o „suspiciune colectivă de imparțialitate, raportată la pretinsele fapte care au întemeiat concluzia” pentru a reîntoarce dosarul în instanța inițială.

Astfel, ajunsă practic în faza de finalizare a judecării cazului, după prezentarea deopotrivă a probelor acuzării și ale apărării, audierii martorilor și examinarea materialelor, instanța de apel din Chișinău urmează să reia examinarea speței de la început.

Încheierea CSJ este irevocabilă. Potrivit aceleiași încheieri, CSJ a dispus menținerea încheierii Curții de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată față de inculpatul Ilan Șor, cu măsura preventivă – arestul preventiv și darea în căutare a inculpatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău