Procuratura Generală confirmă veridicitatea imaginilor video apărute în presă cu procurorul general și Veaceslav Platon

  • 28 Mai 2020 12:59
Procuratura Generală confirmă veridicitatea imaginilor video apărute în presă cu procurorul general și Veaceslav Platon

Procuratura Generală confirmă veridicitatea unei secvențe video de la audierea omului de afaceri Veaceslav Platon, și anunță că va verifica modul cum imaginile au ajuns în presă, acestea fiind materiale cu caracter procesual penal, divulgate ilegal și contrar intereselor urmăririi penale, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Imaginile care îl prezintă pe procurorul general, Alexandr Stoianolglo salutându-se amical cu Veaceslav Platon în cadrul unor audieri pe marginea dosarului privind furtul miliardului, au fost publicate astăzi de presa de la Chișinău. În timpul acestora, omul de afaceri este întrebat despre compania „Westburn Enterprises Limited”, despre care presa a scris că ar fi una dintre firmele prin care s-au scos banii din Federația Rusă în dosarul „Laundromat”. Din secvență se poate vedea cum Veaceslav Platon refuză să răspundă la întrebarea legată de beneficiarul final al acestei companii.

Potrivit procuraturii, înregistrarea video constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal preluat de la DIICOT România, în care este vizat Vladimir Plahotniuc. Audierea lui Veaceslav Platon a fost efectuată de un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist, mai informează procuratura.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău