Procuratura Generală confirmă perchezițiile la domiciliul președintelui Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitri Constantinov

  • 21 Decembrie 2023 18:35
Procuratura Generală confirmă perchezițiile la domiciliul președintelui Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitri Constantinov

Procuratura UTA Găgăuzia în comun cu Direcția de Poliție a UTA Găgăuzia, Inspectoratul de Poliție Comrat, cu suportul Batalionului cu destinație specială "Fulger" și angajaților Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, au efectuat, la 21 decembrie 2023 percheziții în cadrul unei cauze penale, relatează serviciul de presă al instituției.

Cauza penală a fost pornită conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor prevăzute de art. 335 și 352 din Codul penal al Republicii Moldova, pe faptul folosirii intenționate, de către o persoană care administrează o organizație comercială, a bunurilor organizației în interesul unor terțe persoane, precum și pe fapte de samavolnicie, mai menționează sursa citată.

În cadrul acțiunilor de urmărire penale efectuate pe 6 adrese, au fost ridicate documente, laptopuri, telefoane mobile și alte bunuri. Organul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii, acumulează probatoriul pe caz, iar cu informații suplimentare despre derularea urmării penale vom reveni la momentul oportun, mai menționează sursa citată.

„Astăzi, de la ora 7 dimineața au avut loc percheziții, atât la Farapontievca, unde sunt înregistrat, cât și acasă. Și la casa fiului meu, și la angajații întreprinderii. Au venit în toate punctele deodată, 30 de persoane, probabil, angajați ai CNA”, a declarat Dmitri Constantinov, citat de zgd.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău