Procuratura Generală confirmă: Gațcan nu și-a retras plângerea (anticoruptie.md)

  • 06 Iulie 2020 15:49
Procuratura Generală confirmă: Gațcan nu și-a retras plângerea (anticoruptie.md)

Procuratura Generală nu a recepționat, până la această oră, cererea cu privire la retragerea plângerii din partea deputatului Ștefan Gațcan, iar procesul penal continuă. Informația a fost confirmată pentru reporterii portalului Anticoruptie.md de Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a PG.

Precizăm că Ștefan Gațcan a anunțat luni dimineața, într-un nou video, că își retrage cererea de la Procuratura Generală privind pretinsele intimidări din partea deputaților din PSRM pentru a-l determina să renunțe la mandatul de parlamentar.

„La noi totul este bine. Vreau să vă spun că cererea depusă pe data de 30 iunie către Procuratura Generală o să fie retrasă. Da, într-adevăr eu am cerut aplicarea art.13 din statutul deputatului pentru protecția juridică a mea și a familiei, deoarece la etapa respectivă a fost această necesitate. Sper, curând să ne revedem în țară și mai departe să lucrăm pentru cetățeni”, a declarat Ștefan Gațcan.

Amintim că Ștefan Gațcan a anunțat marți că părăsește PSRM și aderă la grupul PRO Moldova. A doua zi fruntașii socialiști s-au grăbit să declare că Gațcan a renunțat la mandat, dar rămâne în echipa PSRM. Totodată, deputații socialiști au anunțat că au solicitat Serviciului Protecție și Pază de Stat să-i asigure paza doctorului Ștefan Gațcan, pentru că  ar fi amenințat, inclusiv cu răfuiala fizică, de membrii grupului Pro Moldova. Pe de altă parte, deputații PRO Moldova reclamă că Ștefan Gațcan ar fi sechestrat și că ar fi fost impus prin șantaj să renunțe la mandat.

Mai multe detalii pe anticoruptie.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău