Procuratura Generală atenționează asupra unor impedimente serioase în cadrul urmăririi penale a fraudei bancare

  • 26 Martie 2021 10:46
Procuratura Generală atenționează asupra unor impedimente serioase în cadrul urmăririi penale a fraudei bancare

După eliberarea sub control judiciar a deputaților învinuiți pe dosare de rezonanță, precum și a judecătoarei care a fost prinsă în flagrant cu mită, Procuratura Generală atenționează asupra unor impedimente serioase în cadrul urmăririi penale a fraudei bancare, dar și altor cazuri de criminalitate gravă.

Potrivit unui comunicat al instituției, procurorii dispun de material probant solid pe toate cazurile în care solicită aplicarea arestului preventiv și vor contesta deciziile care vin în contradicție cu probatoriul și legea.

Amintim că deputații Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov, vor fi cercetați în libertate, fiind eliberați sub control judiciar pentru un termen de 30 de zile, potrivit unor decizii ale Judecătoriei Chișinău.

Denis Ulanov este învinuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan – de ”abuz de serviciu”, în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În alt caz la care face referire Procuratura, judecătoarea Maria Tertea, învinuită că ar fi luat mită 11 mii de dolari, este cercetată în libertate și își continuă activitatea de înfăptuire a justiției.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău