Procuratura Generală a respins solicitarea PAS de a-l cerceta pe Igor Dodon pentru trădare de patrie

  • 21 Septembrie 2017 14:51
Procuratura Generală a respins solicitarea PAS de a-l cerceta pe Igor Dodon pentru trădare de patrie

Procuratura Generală a respins solicitarea Partidului Acțiune și Solidaritate de a-l cerceta pe președintele Igor Dodon pentru trădare de patrie, ațâțare a vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice, rasiale sau religioase.

În răspunsul oferit PAS, Procuratura Generală subliniază că declarațiile publice făcute de președintele Republicii Moldova nu pot fi examinate sub aspect penal, atâta timp cât nu afectează în niciun fel libertatea de exprimare.

De asemenea, nu pot fi cercetate intențiile acestuia de a efectua oarecare acțiuni în exercitarea mandatului, se mai arată în răspunsul procuraturii, care concluzionează că nu există nicio bănuială temeinică și rezonabilă că ar fi fost comisă vreo infracțiune.

Potrivit președintei PAS, Maia Sandu, Procuratura Generală l-ar apăra pe Igor Dodon și i-ar legitima acțiunile anti-populare și anti-naționale.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a depus la 29 august o sesizare la Procuratura Generală, în care cere tragerea la răspundere penală a președintelui Igor Dodon. Potrivit PAS, Igor Dodon ar „pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova, urmând o agendă străină intereselor cetățenilor acestei țări”. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău