Procuratura de la Madrid solicită pedepse maxime pentru organizatorii referendumului pentru independența Cataloniei

  • 02 Noiembrie 2018 17:05
Procuratura de la Madrid solicită pedepse maxime pentru organizatorii referendumului pentru independența Cataloniei

Procuratura de la Madrid solicită pedepse maxime pentru politicienii care au organizat anul trecut referendumul ilegal de independența regiunii Catalonia fața de Spania.

În schimb, Avocatura Statului propune pedepse mai mici, o chestiune considerată un gest politic în vederea obținerii de către executivul central a sprijinului necesar pentru aprobarea bugetului pe anul viitor. Guvernul neagă însă că ar fi o concesie. 

Procuratura cere pedepse între 17 și 25 de ani de închisoare pentru fostul adjunct al lui Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, pentru fosta președintă a legislativului regional catalan, Carme Forcadell, pentru liderii asociațiilor secesioniste și pentru foștii miniștri ai regiunii spaniole Catalonia. Toți cei menționați se află în închisoare și au participat la organizarea referendumului catalan, favorizând pronunțarea declarației de independență a regiunii spaniole Catalonia. Procesul va avea loc în această iarnă.

Pe de altă parte, Avocatura Statului, care este parte în proces, a solicitat, tot astăzi, pedepse mai mici pentru infracțiunea de răzvrătire a celor care anul trecut se aflau la conducerea guvernului și parlamentului regiunii spaniole Catalonia.

Renunțarea la aQuim Torracuzația de revoltă sau rebeliune este interpretată ca o concesie a guvernului pentru a-și asigura voturile necesare la aprobarea proiectului de buget.

Totuși, executivul de la Madrid a negat faptul că acesta ar fi un gest politic. Cu puțin timp în urmă, liderul catalan, Quim Torra, și liderul parlamentului regional, Roger Torrent, au citit, la Barcelona, declarații de respingere a acestor acuzații, afirmând că organizarea unui referendum este un act democratic și că vor continua lupta pentru eliberarea politicienilor aflați în închisoare.

sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău