Procuratura Anticorupție vine cu detalii despre rezultatul perchezițiilor efectuate la ex-deputata, Alla Dolință

  • 08 Septembrie 2022 17:50
Procuratura Anticorupție vine cu detalii despre rezultatul perchezițiilor efectuate la ex-deputata, Alla Dolință

Procuratura Anticorupție informează că, astăzi 08 septembie, a efectuat percheziții la domiciliul și automobilele unui ex-deputat din Parlamentul Republicii Moldova, vizat în cadrul cauzei penale de învinuire a ex-președintelui Republicii Moldova.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate si ridicate mai multe dispozitive informatice și înscrisuri de ciornă, care la fața locului s-a stabilit că au legătură cu circumstanțele cauzei penale și urmează a fi analizate în ansamblu cu alte probe administrate pe caz.
 
Precizăm că, la acest moment fostului deputat nu i-a fost atribuită nici o calitate procesuală, acesta urmează să fie citat și audiat de către procurori în perioada imediat următoare. În privința persoanei vizate, la această etapă a procesului penal, nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.
 
Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale, se arată în comunicat. 

Amintim că, procurorii au descins în această dimineață cu percheziții la fosta deputată a Partidului Socialiștilor, Alla Dolință. 

La mijlocul lunii iulie, deputata aleasă pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, a anunțat că renunță la mandatul parlamentar și a părăsit Partidul Comuniștilor. Alla Dolință declara atunci că se retrage din formațiunea din cauza dezacordului „cu metodele, conceptul și retorica partidului” față de războiul din Ucraina.

Alla Dolință a fost deputată începând cu luna decembrie 2014.

RISE Moldova a scris în 2016 că sediul central al socialiștilor din Chișinău a fost deținut de familia Dolință prin intermediul unei companii. Ulterior, compania a fost cedată unui off-shore din Cipru, interesele căruia au fost reprezentate tot de familia Allei Dolință.

Aceeași publicație notează că Alla Dolință era este una dintre persoanele de încredere ale fostului lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și împreună cu  soțul ei ar fi unii dintre cei mai importanți finanțatori ai formațiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău