Procuratura Anticorupție solicită arest preventiv pentru fostul deputat democrat Vladimir Andonachi

  • 11 Mai 2023 13:41
Procuratura Anticorupție solicită arest preventiv pentru fostul deputat democrat Vladimir Andonachi

Procuratura Anticorupție solicită arest preventiv pentru fostul deputat democrat Vladimir Andonachi, cercetat în Dosarul “Frauda Bancară”. Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a anunțat astăzi, 11 mai, la un un briefing de presă, că instituția pe care o conduce a depus un demers, pe 10 mai, în vederea înlocuirii măsurii de arest la domiciliu a fostlui deputat democrat Vladimir Andronachi cu arest preventiv Vladimir Andronachi este cercetat în prezent în dosarul privind furtul miliardului. Veronica Drăgălin a subliniat că fostul deputat democrat riscă până la 25 de ani de închisoare și că, în aceste condiții s-ar putea eschiva de la măsurile restrictive impuse în prezent. Din această cauză, spune șefa Procuraturii Anticorupție, el ar trebui plasat în arest preventiv, transmite Radio Chișinău.

La data de 19 aprilie anul curent, Vladimir Andronachi a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu. I-au fost impuse anumite obligații, printre care și cea de a răspunde la semnale de control și monitorizarea electronică, însă aceste obligații au fost încălcate, la data de 4 mai, susține șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin:           

La 4 mai 2023, oficiul de probațiune a primit semnalul de lipsă de brățară. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că Vladimir Andronachi intenționat a manipulat brățara de la picior cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare. Astfel, ieri, 10 mai procurorii au depus demers privind schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest preventiv în privința lui Vladimir Andronachi”, a precizat Veronica Dragalin. 

Amintim că fostul deputat Vladimir Andronachi, este pus oficial sub învinuire într-un episod din dosarul privind furtul miliardului. Acesta este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat, a mai spus șefa Procuraturii Anticorupție:

„Fondurile sustrase de la Banca de Economii în interesul inculpaților au fost acoperite de garanții de stat, deci prin asta, statul Rep. Moldova a fost prejudiciat cu o sumă de 26 de milioane de lei. Etapa avansată a procesului penal creează o probabilitate tot mai mare a unei condamnări, în acest caz. Dacă Vladimir Andronache va fi condamnat el riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Acum, când ne aflăm cu o etapă mai aproape de o eventuală posibilă condamnare, există riscul că persoana să fie motivată să se eschiveze. Procuratura Anticorupție consideră necesară să fie menținut arestul preventiv”, a declarat Veronica Drăgălin.

Nici Vladimir Andronachi, nici avocații săi nu au comentat deocamdată afirmațiile Veronicăi Drăgălin.      

Prima ședință de judecată în dosarul lui Vladimir Andronachi urmează să aibă loc pe 16 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău