Procuratura Anticorupție își va extinde echipa cu 54 de noi funcții, doar că modificarea va exista doar pe hârtie

  • 15 Februarie 15:38
Procuratura Anticorupție își va extinde echipa cu 54 de noi funcții, doar că modificarea va exista doar pe hârtie

Procuratura Anticorupție își va extinde echipa cu 54 de noi funcții, ajungând la un total de 198 de angajați. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor, scrie Jurnal.md. Însă procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție a menționat că această modificare va exista doar pe hârtie, deoarece sediul actual este neîncăpător pentru numărul mare de angajați. Instituția are nevoie „urgent” de un sediu nou, susține Veronica Dragalin.

Numărul total al funcțiilor de procuror rămâne neschimbat (59 de procurori), iar cele 54 de funcții sunt atribuite pentru formarea unui aparat al Procuraturii Anticorupție, cu servicii de resurse umane, finanțe, contabilitate, achiziții publice și altele. Totodată, va crește numărul de ofițeri detașați din alte instituții, care, „pentru prima dată în istoria instituției”, vor efectua direct măsuri speciale de investigații în cauze de corupție de nivel înalt.

Prin urmare, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, va propune procurorului general interimar un nou Regulament al Procuraturii Anticorupție cu o nouă organigramă care reflectă această structură modificată și fortificată. În scurt timp, Procuratura Anticorupției va anunța concursuri pentru noile funcții vacante în cadrul instituției.

În contextul acestui amplu proces de fortificare, Procuratura Anticorupție atrage atenția asupra necesității asigurării acesteia cu un sediu nou, pentru desfășurarea eficientă a activității sale. Potrivit PA, sediul actual este neîncăpător pentru numărul crescut de angajați.

„Am făcut un pas important în fortificarea Procuraturii Anticorupție, cu susținere din partea procurorului general interimar și CSP – extinderea echipei noastre cu 54 de funcții. Doar că această modificare va fi una simbolică și va exista doar pe hârtie, atât timp cât va fi imposibilă angajarea noilor membri ai echipei, motiv fiind spațiul insuficient. Este imperios obținerea unui nou sediu cât mai urgent. Înțelegem de ce unii se opun la atribuirea unui nou sediu. Persoanele și grupările investigate de Procuratura Anticorupție vor găsi orice scuză să blocheze progresul nostru. În pofida acestor încercări, calea spre fortificare este una fermă și ireversibilă”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Actualul sediu al Procuraturii Anticorupție se află pe bulevardul Ștefan cel Mare, în clădirea Centrului Național Anticorupție, unde angajații procuraturii ocupă 40 de birouri, cu o suprafață de 950 de metri pătrați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău