Procuratura Anticorupție examinează, în cadrul unui proces penal, informațiile prezentate în nota SIS privind magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat

  • 25 Noiembrie 14:55
Procuratura Anticorupție examinează, în cadrul unui proces penal, informațiile prezentate în nota SIS privind magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat

Procuratura Anticorupție examinează, în cadrul unui proces penal, informațiile prezentate în nota SIS privind magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat.

„Procuratura Anticorupție informează că, a fost sesizată de către Procuratura Generală în vederea examinării circumstanțelor expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat.
În contextul analizării sesizării enunțate supra, informăm că, Procuratura Anticorupție la moment, examinează în cadrul unui proces penal, acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită. Despre acțiunile relevante întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare”!, potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție. 
 
Menționăm că SIS a stabilit „că informația primară prezentată către organele Procuraturii, nu are caracter probatoriu, nefiind constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului vizat, datele respective fiind prezentate Comisiei parlamentare de profil”. 

De asemenea, conducerea Serviciului a dispus un control al subdiviziunii specializate în vederea stabilirii cauzei și condițiilor care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise, precum și circumstanțele în care nota informativă a SIS din 28 ianuarie 2020 a fost diseminată unor terțe persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
10
Tue
3
Wed
3
Thu
6

Curs oficial BNM 27 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8861 -0.0000
USD 17.7261 -0.0000
RON 4.0177 -0.0000
UAH 0.6559 -0.0000
RUB 0.2374 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău