Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești

  • 30 Iunie 2022 14:33
Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a efectuat astăzi, 30 iunie, 3 percheziții, în cadrul unei cauze penale, în care este vizat fostul procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești, Remus Moroz, bănuit în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracțiunii de îmbogățire ilicită, săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică. 

Potrivit unui comunicat al PA, procurorul vizat în ancheta penală a deținut funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești, în perioada anilor 2011-2021, acum fiind procuror în Procuratura mun. Chișinău. Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul, automobilul și o casă de vacanță a fostului procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești.
 
În urma efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă, facturi fiscale, cecuri, proiecte de execuție a construcției amplasate în mun. Hîncesti, contracte de vânzare a unor bunuri imobile, care urmează a fi cercetate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei, utilității și veridicității, în ansamblu cu alte probe administrate pe caz.
 
„La această etapă a urmăririi penale, procurorului vizat i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit, în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicita. În procesul audierii, acesta a pledat nevinovat, la moment refuzând să dea careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat de către procurori, rezervându-și dreptul de a-și pregăti poziția de apărare. Urmărirea penală la moment este în plină desfășurare, iar despre mersul urmăririi penale și soluția adoptată, Procuratura Anticorupție va reveni cu informații actualizate la adoptarea hotărârii procesuale pe caz”, se mai precizează în comunicat. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău