Captură record de heroină. Peste 230 de kg, introduse pe teritoriul țării prin intermediul TIR-urilor care veneau din Ucraina

  • 23 Iunie 2021 11:07
Captură record de heroină. Peste 230 de kg, introduse pe teritoriul țării prin intermediul TIR-urilor care veneau din Ucraina

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/ a confirmat astăzi capturarea unei cantități record de heroină de 235 kg, transmite MOLDPRES.

Potrivit informațiilor prezentate de procurori, un cetățean turc și-a creat o firmă, importând materiale de construcție din Iran și Federația Rusă. Pe parcursul a opt luni a introdus pe teritoriul statului heroină în cantități mici, pe care a depozitat-o.

Heroina a fost depistată într-un depozit, în timp ce se încerca schimbarea locației celor 235 kg. Cantitatea de heroină a fost introdusă pe teritoriul țării prin intermediul TIR-urilor care veneau din Ucraina, notează sursa citată.

Acțiunea a fost realizată cu suportul organelor vamale din Ucraina, fiind o acțiune comună a INI, PCCOCS și Serviciul Vamal.

Heroina ar fi trebuit să părăsească teritoriul Republicii Moldova cu destinația Uniunea Europeană. În acest moment, drogurile sunt păstrate la organul de urmărire penală, iar ulterior, după apariția unei sentințe definitive de judecată, acestea vor fi distruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău