Procesul istoric împotriva lui Donald Trump a început: Jurământ depus în Senat / Reacția președintelui SUA

  • 17 Ianuarie 2020 08:31
Procesul istoric împotriva lui Donald Trump a început: Jurământ depus în Senat / Reacția președintelui SUA

Judecătorul John Robert, președintele Curții Supreme de Justiție din SUA, a depus joi seară jurământul în Senatul SUA în calitatea de coordonator al procesului împotriva președintelui Donald Trump, relatează CNN si mediafax.

John Roberts va fi coordonatorul procesului intentat de Camera Reprezentanților în procedura demiterii președintelui Donald Trump.

De asemenea, senatorii au depus jurămintele pentru procesul intentat președintelui Statelor Unite.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a decis inculparea președintelui Donald Trump pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. 

Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea președintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deține majoritatea în Senatul SUA.

Procesul din Senat ar trebui să se deruleze "foarte rapid", a declarat joi seară președintele Statelor Unte, Donald Trump, referindu-se la procedura demiterii, pe care a catalogat-o drept o "farsă", informează CNN.

"Procedura demiterii este o farsă", a afirmat Donald Trump la Casa Albă, catalogând drept "perfectă" conversația telefonică pe care a avut-o cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Procesul din Senat ar trebuui să se deruleze foarte rapid", a precizat liderul SUA.

Donald Trump a negat că ar avea cunoștință despre o scrisoare trimisă de avocatul său, Rudy Giuliani, prin care era solicitată o întrevedere privată cu Volodimir Zelenski. Rudy Giuliani afirma în scrisoare că Donald Trump "avea cunoștință" și își dăduse "consimțământul" pentru solicitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău